Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μαθητές-απεργοί πείνας για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία.

Να εξαιρεθεί το Λύκειο Τσαριτσάνης στη Λάρισα ζητούν μαθητές, που έχουν στήσει αντίσκηνο στον προαύλιο χώρο αρνούμενοι να δεχτούν τροφή.
Δεκάδες τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη, ενώ από το υπ. Παιδείας εκφράζονται φόβοι για μεγαλύτερες αντιδράσεις


Απεργία πείνας, δεκάδες καταλήψεις σχολείων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα και μικροεπεισόδια συνθέτουν το σκηνικό των αντιδράσεων ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων που προωθεί η κυβέρνηση.



Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φοβάται ότι οι διαμαρτυρίες θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου, ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση κατά συνδικαλιστών εκπαιδευτικών που συμμετείχαν σε επεισόδια, που έγιναν την Παρασκευή στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, λέγοντας ότι δεν μπορούν να διασύρουν με τέτοιου είδους ενέργειες ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Στη Λάρισα, μαθητές του Λυκείου Τσαριτσάνης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία πείνας, ζητώντας να εξαιρεθεί το σχολείο τους από τις συνενώσεις.

Οι μαθητές έχουν στήσει αντίσκηνο στο προαύλιο του σχολείου, δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν την απεργία πείνας και ότι κινούνται αποκλειστικά και μόνο από αγνή αγάπη για το σχολείο τους, το μοναδικό λύκειο στην περιοχή που καταργείται.Το συγκεκριμένο σχολείο στεγάζεται στην ιστορική «Οικονόμειο Σχολή», που είναι ένα από τα πρώτα σχολεία στη Θεσσαλία. Λειτουργεί από το 1670 και σε αυτή δίδαξαν μεγάλες μορφές του Ελληνισμού.

Στο μεταξύ, δεκάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι από σήμερα αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί.

Οσον αφορά το υπουργείο Παιδείας, η πολιτική ηγεσία ανησυχεί για επεισόδια στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αφού όπως ανακοίνωσε «μετά τις προγραμματισμένες διαμαρτυρίες της ΟΛΜΕ στις περιφερειακές διευθύνσεις της χώρας, μερίδα συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ αλλά και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης παρότρυναν μαθητές να καταλάβουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και να προβούν σε βίαιες ενέργειες, καταστροφές, βανδαλισμούς και υβριστικά συνθήματα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να προαναγγέλλουν και να απειλούν με επεισόδια στη μαθητική παρέλαση».

Γυμνάσιο Αυγείου Ηλείας
Θα ταξιδεύουν 45 λεπτά για να πάνε στο νέο τους σχολείο
!!!

Οπως λένε οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αυγείου, «στην περίπτωση συγχώνευσης του Σχολείου μας με το Γυμνάσιο Χαβαρίου αντί να ελαττωθεί η μαθητική διαρροή, θα αυξηθεί.

Σχετικές έρευνες επί του θέματος έχουν αποδείξει ότι η μαθητική διαρροή και κυρίως η εγκατάλειψη της εκπαίδευσης συνδέεται άμεσα με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος»

750 παιδιά σε μια αυλή
Εντονες διαμαρτυρίες εκφράζουν και οι διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των υπό συγχώνευση Σχολείων του Συγκροτήματος Παγκρατίου 28ου και 7ου Γυμνασίου Αθήνας, 28ου και 7ου ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ, 3ου Εσπερινού Γυμνασίου και 3ου Εσπερινού ΓΕΛ Αθήνας, τονίζοντας ότι: Στο πλαίσιο της συγχώνευσης στο Σχολικό Συγκρότημα Παγκρατίου επί της οδού Σπύρου Μερκούρη, θα συνυπάρξουν τρία (3) Γυμνάσια (28ο+7ο+37ο Αθηνών) με 400 μαθητές, που θα συστεγάζονται και θα λειτουργούν στο ίδιο ωράριο με δύο (2) Λύκεια (28ο + 7ο ΓΕΛ Αθηνών) που θα συγχωνευθούν επίσης, με 350 μαθητές. Συνολικά στον αύλειο χώρο θα συγκεντρώνονται 750 μαθητές.

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: