Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Βυθός του Αλκίνοου Ιωαννίδη .

Ενα καταπληκτικό τραγούδι του Αλκίνοου που δεν άντεξα να μη μοιραστώ.
Απολαύστε μουσική αρμονία.



Πέρασαν μέρες χωρίς να στο πω
"Το σ' αγαπώ δυο μόνο λέξεις..."
αγάπη μου,πως θα μ' αντέξεις,
που 'μαι παράξενο παιδί σκοτεινό.

Πέρασαν μέρες χωρίς να σε δώ,
κι αν σε πεθύμησα δε ξέρεις.
"Κοντά μου πάντα θα υποφέρεις..",
σου το 'χα πει ένα πρωί βροχερό.

Θα σβήσω το φως κι όσα δε σου χω χαρίσει
σε ένα χάδι θα σου τα δώσω.
κι ύστερα πάλι θα σε προδώσω,
μες στου μυαλού μου το μαύρο βυθό.

Θα κλάψεις ξανά που μόνη θα μείνεις
κι εγώ πιο μόνος κι από μένα,
μες σε δωμάτια κλεισμένα,
το πρόσωπό σου θα ονειρευτώ,
γιατί μες στο όνειρο μόνο ζω.

Στα σοβαρά μη με παίρνεις ειν' το μυαλό μου θολό
είναι και ο κόσμος μου αστείος.
Κι όταν με βαρεθείς τελείως
ψάξε αλλού να με βρεις όπως με θες.

Και εγώ που αγάπησα πάλι την ιδέα σου μόνο
και κάποιο στίχο που σου μοιάζει,
κοιτάζω έξω και χαράζει...
έγινε το αύριο πάλι χθες.

Θα σβήσω .....

Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης
Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης
Πρώτη εκτέλεση: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Άλλες ερμηνείες:
Χαρούλα Αλεξίου



Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μαθητές-απεργοί πείνας για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία.

Να εξαιρεθεί το Λύκειο Τσαριτσάνης στη Λάρισα ζητούν μαθητές, που έχουν στήσει αντίσκηνο στον προαύλιο χώρο αρνούμενοι να δεχτούν τροφή.
Δεκάδες τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη, ενώ από το υπ. Παιδείας εκφράζονται φόβοι για μεγαλύτερες αντιδράσεις


Απεργία πείνας, δεκάδες καταλήψεις σχολείων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα και μικροεπεισόδια συνθέτουν το σκηνικό των αντιδράσεων ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων που προωθεί η κυβέρνηση.



Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φοβάται ότι οι διαμαρτυρίες θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου, ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση κατά συνδικαλιστών εκπαιδευτικών που συμμετείχαν σε επεισόδια, που έγιναν την Παρασκευή στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, λέγοντας ότι δεν μπορούν να διασύρουν με τέτοιου είδους ενέργειες ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Στη Λάρισα, μαθητές του Λυκείου Τσαριτσάνης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία πείνας, ζητώντας να εξαιρεθεί το σχολείο τους από τις συνενώσεις.

Οι μαθητές έχουν στήσει αντίσκηνο στο προαύλιο του σχολείου, δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν την απεργία πείνας και ότι κινούνται αποκλειστικά και μόνο από αγνή αγάπη για το σχολείο τους, το μοναδικό λύκειο στην περιοχή που καταργείται.Το συγκεκριμένο σχολείο στεγάζεται στην ιστορική «Οικονόμειο Σχολή», που είναι ένα από τα πρώτα σχολεία στη Θεσσαλία. Λειτουργεί από το 1670 και σε αυτή δίδαξαν μεγάλες μορφές του Ελληνισμού.

Στο μεταξύ, δεκάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι από σήμερα αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί.

Οσον αφορά το υπουργείο Παιδείας, η πολιτική ηγεσία ανησυχεί για επεισόδια στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αφού όπως ανακοίνωσε «μετά τις προγραμματισμένες διαμαρτυρίες της ΟΛΜΕ στις περιφερειακές διευθύνσεις της χώρας, μερίδα συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ αλλά και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης παρότρυναν μαθητές να καταλάβουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και να προβούν σε βίαιες ενέργειες, καταστροφές, βανδαλισμούς και υβριστικά συνθήματα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να προαναγγέλλουν και να απειλούν με επεισόδια στη μαθητική παρέλαση».

Γυμνάσιο Αυγείου Ηλείας
Θα ταξιδεύουν 45 λεπτά για να πάνε στο νέο τους σχολείο
!!!

Οπως λένε οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αυγείου, «στην περίπτωση συγχώνευσης του Σχολείου μας με το Γυμνάσιο Χαβαρίου αντί να ελαττωθεί η μαθητική διαρροή, θα αυξηθεί.

Σχετικές έρευνες επί του θέματος έχουν αποδείξει ότι η μαθητική διαρροή και κυρίως η εγκατάλειψη της εκπαίδευσης συνδέεται άμεσα με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος»

750 παιδιά σε μια αυλή
Εντονες διαμαρτυρίες εκφράζουν και οι διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των υπό συγχώνευση Σχολείων του Συγκροτήματος Παγκρατίου 28ου και 7ου Γυμνασίου Αθήνας, 28ου και 7ου ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ, 3ου Εσπερινού Γυμνασίου και 3ου Εσπερινού ΓΕΛ Αθήνας, τονίζοντας ότι: Στο πλαίσιο της συγχώνευσης στο Σχολικό Συγκρότημα Παγκρατίου επί της οδού Σπύρου Μερκούρη, θα συνυπάρξουν τρία (3) Γυμνάσια (28ο+7ο+37ο Αθηνών) με 400 μαθητές, που θα συστεγάζονται και θα λειτουργούν στο ίδιο ωράριο με δύο (2) Λύκεια (28ο + 7ο ΓΕΛ Αθηνών) που θα συγχωνευθούν επίσης, με 350 μαθητές. Συνολικά στον αύλειο χώρο θα συγκεντρώνονται 750 μαθητές.

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ.


Κράτος "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" σε βιβλίο της Γ' Λυκείου !!!

Γ΄ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε-Ο Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑ 130 , ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ




ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή : http://totefteri.blogspot.com/

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

27η Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου





Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, όταν πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα εθνικά τμήματα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συνενώνει τους επαγγελματίες του θεάτρου και συνεργάζεται στενά με την UNESCO.

Παραπάνω απεικονιζεται η Επίδαυρος.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82 Ευριπίδης

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82 Αριστοφάνης

Η Ώρα της Γης


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα συμμετειχε στην παγκόσμια εκστρατεία του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη».


Κάθε χρόνο η Ώρα της Γης λαμβάνει και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Το 2009, όπου οι Έλληνες συμμετείχαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό, η εκστρατεία εστίασε τη δυναμική της στην Κοπεγχάγη. Ένα χρόνο αργότερα και μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας, η Ώρα της Γης ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι όταν χάνεται μια μάχη δεν χάνεται και ο πόλεμος.
Φέτος, η Ώρα της Γης 2011 ξεπερνάει τον ίδιο της τον εαυτό! Μας θέτει απλά ερωτήματα για το τι πραγματικά κάνουμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μετά από την μια συμβολική ώρα στο σκοτάδι.
Χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ; Επιλέγουμε το ποδήλατο, ή ακόμα και τα…πόδια μας για τις μετακινήσεις μας;

Μετά από τρία χρόνια όλο και πιο δυναμικής παγκόσμιας ανταπόκρισης η Ώρα της Γης γίνεται θεσμός και ένας απλός τρόπος να αποδείξουμε ότι πέρα από οικονομικες και κοινωνικές διαφορές, παραμένουμε πολίτες ενός κοινού τόπου. Του πλανήτη Γη.